Rejs til den spanske ø Ibiza og book et all inclusive ophold for at få den mest afslappede charterferie. De tyske rejsebureauer har et stort udvalg af hoteller, der tilbyder all inclusive, når I flyver fra Hamborg Lufthavn.
All inclusive betyder, at I ikke skal tænke på andet end at slappe af, nyde hinanden og sætte jer til bords på hotellets restaurant, hvor lækre retter vil blive serveret. Ferieformen er især populær hos børnefamilierne, som kan lade pengepungen ligge i lommen det meste af ferien.
Det spanske køkken er naturligvis i højsædet på Ibiza, og det betyder for de fleste turister, at der skal være Paella og Sangria på menukortet. Men internationale køkkener er også repræsenteret på ferieøen, især omkring turiststederne og de store resorts.
Den spanske madlavning, som I vil møde på et all inclusive ophold, bygger først og fremmest på råvarer af høj kvalitet. Olivenolie, kød, frisk fisk og alverdens krydderier.
Svinekød, lam og kalvekød bliver ofte brugt i det spanske køkken, men også kylling er meget populært.
På Ibiza gror der figen-, oliven-, mandel- og palmetræer, og af grøntsager dyrker man både gulerødder og kartofler. Samtidig er druerne til de lokale vine også dyrket på Ibiza.
Aioli: En hvidløgsdip som bliver serveret til hjemmelavet brød.
Charcuteri: Et fad med forskellige pølser, skinker og oste, ofte serveret med hjemmelavet foccacia.
Salade de Crustes: En brødsalat med en slags kæmpecroutoner, der har ligget i blød i olivenolie for derefter at blive stegt i ovnen. Salaten består desuden af tomater, hvidløg og salt og peber.
Pescado a al Planco: En tallerken med grillet, lokal fisk.
Sobrasada: En lokal ret med pølse og spansk peber.
Panades: En slags tærte fyldt med enten kød, ærter eller fisk.
Coques: En lokal slags pizza med diverse gode råvarer, Ibiza har at byde på.
Burrida de Ratjada: Fiskeret med kartofler, æg og pastis.
Garbanzos: Store ærter som bliver tilberedt med olie, hvidløg og persille.
Flaó: Tærte med frisk gedeost og mynteblade.