En ferie med All inclusive i Grækenland betyder, at alt er betalt hjemmefra, og at I kun skal tænke på at holde ferie. I skal blot sætte jer til bords på hotellets restaurant - nogle gange kan der endda være flere at vælge imellem.
All inclusive charterrejser fra Hamborg Lufthavn er blevet mere og mere populære. Specielt børnefamilier rejser gerne med de tyske rejsebureauer til hoteller med all inclusive, da ferieformen er let og bekymringsfri. Alt bliver serveret for én, lige fra drikkelse i poolbaren til aftensmaden i restauranten.
I Grækenland tilbyder flere af de tyske rejsebureauer at booke hoteller med all inclusive – blandt andet på ferieøerne Kreta, Kos, Rhodos, Samos, Skiathos og Kalymnos.
I Grækenland møder I ofte simpel og meget veltilberedt mad. Fisk, friske krydderurter, grøntsager, lammekød, tzatziki, hjemmebagt brød, græsk salat, oliven, feta og svinekød i alle afskygninger er bare nogle af de ingredienser, som det græske køkken byder på.
Når I booker et hotel med all inclusive i Grækenland, vil I møde alt fra de lokale, græske retter til internationale serveringer.
Mezé: Græsk tapas med småretter, der består af alt fra diverse dips og oliven til fiskeretter, kødretter, salater og oste.
Tzatziki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg, der bruges som dip
Keftedes: Frikadeller lavet på lammekød, også kaldet græske kødboller
Dolmades: Vinblade med fyld af oksekød og ris – hertil nogle gange sauce
Taramosalat: En dip af most kartoffel, fiskerogn, brød, løg og olivenolie
Græsk salat: En salat med rustikke stykker af tomat, agurk, løg, feta og oliven
Saganaki: Forskellige slags oste, der er tilberedt efter lokal opskrift – ofte grillet eller friturestegt gedeost
Moussaka: Den græske nationalret - græsk lasagne med fyld af aubergine, kartoffel, béchamelsauce og lammekød/svinekød. Retten vil ofte være serveret i lerskåle
Souvlaki: Grillspyd med svine-, lamme- eller kyllingekød
Stifado: En krydret gryderet med oksekød og løg
Kalamari: Blæksprutte
Boureki: En tærte bagt med kartofler, squash og flødeost
Gyros: Skiver af kød, der har været stegt på spyd. Kan være svin, kalv eller lam (kebab)
Loukanika: Krydret landpølse med citron
Baklava: Filodejskager med mandler og honning