Når I rejser til Egypten og booker et ophold med all inclusive, kan I med garanti få en ferie fyldt med afslapning, sol og god mad.
All inclusive charterrejser fra Hamborg Lufthavn er blevet mere og mere populære. Restauranten på jeres hotel - i nogle tilfælde har hotellet flere af slagsen - vil højst sandsynligt servere alt godt fra det internationale køkken, på samme måde som når I møder internationale menukort i det egyptiske feriebyer.
Det egyptiske køkken er en blanding af libanesisk, tyrkisk og græsk gastronomi, og ved at booke all inclusive vil du også få rig lejlighed til at smage på de lokale lækkerier.
Egyptisk mad er kendt for at være tung og bondsk - på den gode måde. Det er aldrig meget stærkt, men blot let krydret. Retterne kan sagtens hedde det samme i forskellige egne af Egypten, men tilberedningen kan variere. Egypterne ser kød som ekstra luksus at spise, og det er grunden til, at meget mad i Egypten består af linser, ris, fyldte bønner og brød.
I hele Egypten er fiskeretter meget populære. I kyst- og badebyerne er frisk fisk en specialitet, hvor man selv kan få lov at vælge, hvilken fisk man gerne vil have serveret. Til fiskeretter hører ofte en simpel form for tilbehør såsom ris eller salat.
Til morgenmad spiser egypterne brød med forskellige former for sødt på toppen. Det kan være figen-, dadel- eller abrikosmarmelade. Man spiser også yoghurt med diverse former for frugt, eller søde kager og omeletter.
Frokosten i Egypten består af varm mad eller en form for salat. Hertil spiser egypterne brød. Man spiser kød fra kalv eller okse, får, kylling, ged eller fisk da egypterne er muslimer.
Aftensmaden kan tit bestå af forskellige små retter. Det kan være diverse former for grillet kød, grøntsager, salater, couscous og selvfølgelig brød med yoghurtdip.
Desserter består ofte af meget søde kager, der er godt klistrede grundet at hovedingredienserne er honning, sukker, smør, tørret frugt og nødder. Typisk serveres der til dessert alverdens friske frugter fx ferskner, vandmelon, bananer og granatæbler.
Couscous: en nordafrikansk semulje serveret med grøntsagssauce eller kød. Kan indgå i både salater og gryderetter.
Falafel: en slags vegetarisk frikadelle, der er meget udbredt i Mellemøsten. Falafel laves af kikærter eller hestebønner, godt krydret med hvidløg og persille. Falafel indgår ofte i retter med pitabrød, sammen med salat, tomat og yoghurt.
Hummus: En dip bestående af moste, kogte kikærter, som smages til med tahini (en sesampasta), citronsaft, olivenolie, salt og hvidløg.
Asiir: En frisk frugt- og grøntsagsjuice, som slukker tørsten.
Kushari: Linse- og risret med ristet løg og tomatsovs
Shish kebab: Okse- eller kamelkødstykker på spid