Forsikringer - Det lyder måske lidt kedeligt... men, at have en rejseforsikring er netop din forsikring for at rejse trygt! Er en rejseforsikring need-to-have eller nice-to-have på din ferie? Hos Skov Rejser mener vi, at det selvfølgelig er et must at være forsikret på din ferie. Men hvilke rejseforsikringer skal I så bruge?
Denne blog giver jer indsigt i, hvilke forsikringer, der er nødvendige for, at I kan have en tryg rejse.
Overblik
Køber i jeres rejse af et tysk rejsebureau igennem Skov Rejser, vil i automatisk være dækket af den tyske rejsegarantiordning. Reglerne omkring rejsegaranti er obligatoriske. De gælder derfor automatisk for alle tyske rejseselskaber.
Et eksempel: Går et rejseselskab konkurs, så får i pengene tilbage for jeres rejse. Rejsen bliver, i dette tilfælde, refunderet indenfor et år. Der er altså fuld tryghed i den tyske rejsegarantiordning. Det skal dog siges, at det er meget sjældent, at rejsebureauer går konkurs. Derfor skal i heller ikke tænke på, at købe en konkursforsikring til jeres rejse, da denne vil være overflødig, fordi I allerede er dækket.
I kan læse mere om rejsegaranti her.
Det er ekstremt vigtigt at have en rejseforsikring. Her kan man vælge flere typer rejseforsikringer, der passer til hvert enkelt behov. Man kan fx vælge en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring. Skulle I have brug for rejseforsikringen, er det også praktisk at tegne en privat forsikring, da I hurtigt får pengene igen.
En enkeltrejseforsikring vil være det typiske valg, især når I tager på charterrejser, med os i Skov Rejser. Denne type rejseforsikring dækker lige præcis den rejse, I altid har drømt om – Uanset hvor lang rejselængden varer for jer. Vælger I denne type forsikring, kan den tilpasses til hver enkelt ferie. Det er derfor en mere fleksibel forsikring at investere i, da den fuldstændig kan skræddersyes til lige netop jeres behov.
Med en enkeltrejseforsikring kan I vælge, hvilket niveau i vil være dækket. Typisk er der tre niveauer af enkeltrejseforsikringer. De varierer meget i navnene, alt afhængig af hvilken rejseforsikring I vælger. Derfor er det en god idé, at LÆSE ALT IGENNEM inden i beslutter jer. Stiger man i niveau i ens rejseforsikring, stiger man typisk også i dækning og forsikringssum.
Det er værd at se på, hvad I ønsker, og om det stemmer overens med, hvad enkeltrejseforsikringen tilbyder, fx forsikringssum ved skader, sygdom, hospitalsregninger; behandling og indlæggelse. Her kan en forsikringssum på 1.000.000 kr. lyde af meget, men en behandling af læge/sygehusvæsen i andre lande kan hurtigt løbe op i mange penge. Det samme er vigtigt at overveje, hvis du får stjålet din bagage, eller får brug for juridisk hjælp. Stiger du i niveau, stiger du også i dækning, men det er klart, at forsikringen så koster mere.
Vær derfor opmærksom på, at få læst vilkårene for rejseforsikringen ordentligt igennem. Det er bedre at være på den sikre side – Altså at have tryghed i at have tilkøbt den rette forsikring – så I er ordentligt dækket og fuldstændig kan slappe af på jeres charterrejse.
Rejseforsikringsselskaberne opererer typisk indenfor 4 områder, altså hvor de dækker geografisk. Der er typisk en enkeltrejseforsikring til Europa, en til et udvidet Europa, en til verden ekskl. USA & en til verden inkl. USA. Den billigste forsikring er til Europa og den dyreste vil være til verden inkl. USA – Her er der også forskellige prisniveauer.
Rejser I mange gange om året, så vil vi foreslå, at I køber en årsrejseforsikring. Det kan være, at I er afsted på sommerferie med familien, på weekendtur med vennerne/veninderne, eller nyder en rejse bare for to eller for én.
Her kan det være værd at overveje en årsrejseforsikring.
En årsrejseforsikring kræver visse overvejelser, og det er vigtigt at vide, hvad en årsrejseforsikring dækker, hvilke begrænsninger der er på årsrejseforsikringer, og hvordan man finder den billigste årsrejseforsikring.
Rejselængden på en årsrejseforsikring er typisk begrænset til 20-60 dage pr. rejse.
Der er stor forskel på de årsrejseforsikringer, der udbydes – De kan dække enkeltpersoner, familien eller selve husstanden.
Her er det vigtigt at overveje: Dækningsniveau & behov + Forventninger til hvor rejserne skal gå hen.
Den største prisforskel findes, ligesom ved alle andre typer rejseforsikringer, hvor jeres dækningsbehov bliver dækket. I er nødt til at nærlæse den årsrejseforsikring, i tænker at købe, for netop at finde det niveau der passer til jer.
Vi er alle forskellige. Nogle har brug for tryghed, mens andre er villige til at løbe risici. Der er derfor stor forskel, på de rejser vi køber, og den måde vi holder ferie på. Nogle ønsker at være dækket, så de kan stå på ski, mens andre kan nøjes med at være dækket i mindre grad.
Primært indeholder dækningen i alle årsrejseforsikringer akut opstået sygdom eller skader på din ferie fx maveforgiftning, en brækket arm eller andre uheld. Her vil behandling, medicin m.m. typisk være en del af din årsrejseforsikring. Her er I typisk også dækket ind med hjemtransport. Det dækker det blå sygesikringskort ikke.
Privatansvar kan også være dækket med en årsrejseforsikring. Hvis I kommer til at forvolde skade på andre mennesker, så dækker årsrejseforsikringen for det økonomiske ansvar, fx erstatningskrav og en evt. regning i forbindelse med behandling af den tilskadekomne.
Det er som oftest ferierejser, der er dækket af en årsrejseforsikring. Hvis I skal arbejde eller studere, undersøg om jeres årsrejseforsikring dækker.
Ligesom med enkeltrejseforsikringen er der forskel på, hvor jeres rejser går hen geografisk. De danske rejseforsikringer dækker som hovedregel enten Europa eller resten af verdenen. Årsrejseforsikringen, der dækker Europa, dækker typisk EU/EØS-landene:
Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, De Kanariske Øer, Kanaløerne, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.
Årsrejseforsikringen, der dækker hele verdenen, vil typisk være dyrere end en årsrejseforsikring til Europa.
Der er mange valgmuligheder. Derfor er det med at holde tungen lige i munden, når der skal vælges årsrejseforsikring. Jo flere valgmuligheder der tilvælges, desto dyrere bliver årsrejseforsikringen. Men ønskes en komplet årlig dækning ved mange rejser, så er det helt klart, at det er en årsrejseforsikring, der skal købes.
Det er praktisk at få en privat forsikring, hvor man hurtigt får pengene igen. Det bedste råd til en rejseforsikring er:
LÆS ALT IGENNEM før I beslutter jer.
Det korte svar er ja. Det lange svar kommer herunder.
En afbestillingsforsikring er vigtig for dem, der går meget op i at have sikkerhed, og at muligheden er der for, at man kan afbestille rejsen, selv i sidste øjeblik. Det er en forsikring, der er godt givet ud.
I mange tilfælde er afbestillingsforsikringen en del af eller et tilkøb til enten enkeltrejseforsikringen eller årsrejseforsikringer. I kan også vælge at tilkøbe en separat afbestillingsforsikring, da det ikke er alle rejseforsikringer, hvor afbestillingsforsikringer er inkluderet.
Årsagen til, at en afbestillingsforsikring er værd at købe, er, at den kan dække jer, fx i tilfælde af pludselig opstået alvorlig sygdom, hvor I ikke kan foretage rejsen alligevel. Dette gælder i mange tilfælde også, hvis en i nærmeste familie bliver syg. Er du studerende, kan en afbestillingsforsikring dække en evt. reeksamen, og dermed gøre, at du kan afbestille, hvis ferien ligger lige oveni reeksamenen.
Som lønmodtager kan man være dækket, hvis man skulle være så uheldig at blive fyret. Samtidig kan du som arbejdsgiver blive dækket, hvis medarbejderne nedlægger arbejdet i strid med overenskomsten. Eventuelle tab, eller udgifter til en ny rejse på et senere tidspunkt, kan en afbestillingsforsikring også dække, fx hvis dig og din partner går fra hinanden. Afbestillingsforsikringen kan også dække, hvis ens bil går i stykker, inden man skulle køre til Hamborg Lufthavn.
I Skov Rejser samarbejder vi med rejseforsikringsselskaberne Elvia og ERV. Ved at klikke på følgende link, kan du læse mere om og bestille forskellige forsikringer her.
Det bedste råd til en rejseforsikring er ALTID, at LÆSE ALT IGENNEM før I beslutter jer. Så undgår i at bruge unødige penge på forsikringer, som I ikke har brug for, men vigtigst af alt, finder de forsikriner, der dækker jeres behov fuldstændig.
Så kan I nyde jeres charterrejse i fred, med ro i maven & uden bekymringer.
Husk at bestille det blå sygeforsikring i god tid. Det kan gøres via din kommunes hjemmeside eller borger.dk
Det vil være en god ide, at du tjekker, om den blå sygesikring dækker i din destination. Det kan du tjekke her.
Du kan eventuelt tjekke op på om du er dækket ind via din pensionsordning, dine private forsikringer, fagforbund eller kreditkortsordninger og hvad de dækker hver især.
Hvis du er kronisk syg, så husk at tjekke op på hvordan du skal forholde dig, og tag eventuelt en snak med din læge eller dit forsikringsselskab om særlige forholdsregler.
Bestil dine forsikringer samme dag som du bestiller din rejse. Allersenest på dagen, når du betaler depositum. Det vil typisk være i forbindelse med din rejse.
Føler dig dig klar til at bestille din rejse? Hvis ikke, så få mere inspiration på vores blog. Se rejseblogs.
Uanset hvad kan du søge efter billige charterrejser nu, ved at vælge destination, dato & antal rejsende i nedenstående formular. Få overblikket herunder.